
Składniki:
- 1 mała cebula
- Kawałek imbiru
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki żółtej pasty curry
- 3 małe bataty
- Puszka ciecierzycy
- Pół litra mleka kokosowego
- Sok z limonki
- Sól
- Oliwa
- Kolendra do posypania
Przygotowanie:
1. Podsmaż na oliwie posiekaną cebulkę, imbir i czosnek.
2. Dodaj pastę curry i podsmaż.
3. Wrzuć pokrojone bataty i ciecierzycę.
4. Zalej mleczkiem kokosowym.
5. Dopraw sokiem i skórką z limonki, solą i szczyptą cukru. Poczekaj aż curry się nieco zredukuje. Dla większej zawartości białka możesz dodać pokrojonego kurczaka lub tofu.
dietetyk tarnów dietetyk mielec dietetyk online porady dietetyka dietetyk kliniczny tarnów
Twój komentarz