Agata Potępa
24 Lip

Tortilla z warzywami śródziemnomorskimi

Kolejny tydzień gorącego lata. Dziś znów przepis bardzo elastyczny i prosty. Można modyfikować nie tylko skład, ale też poziom trudności. Ja sama zrobiłam podpłomyki, ale równie dobrze można wykorzystać gotową tortillę lub nawet chleb i zrobić tosty.

Składniki:

-Cukinia

-Bakłażan

-Pomidor

-ok. 30g tartego sera na porcję 

-Coś do posmarowania tortilli - ja polecam pastę paprykową (tu wykorzystana pasta z bruschetta mix z Lidla)

 

Przygotowanie:

1. Pokrój wzdłuż cukinię i bakłażana.

2. Skrop oliwą, dopraw solą i pieprzem, a następnie zgrilluj.

3. Tortillę posmaruj pastą z papryki, następnie wyłóż zgrillowane warzywa, plastry pomidora. Posyp serem.

4. Taką tortillę możesz zgrillować lub zjeść od razu.

 

P.S. Jeśli chcesz przygotować takie placki jak na zdjęciu, wymieszaj równe ilości mąki i wody, dodaj odrobinę soli. Taką masę wyrób i smaż placki na patelni 

Twój komentarz




POKAŻ