Agata Potępa
22 Czerw

Śniadaniowa jaglanka

Czy tylko ja w lecie czuję się jakby jedzenie śniadań było obowiązkiem? Dlatego właśnie przedstawiam szybką jaglankę, którą przygotowujemy wieczorem i zjadamy rano z ulubionymi dodatkami.

Składniki (5porcji):
-szklanka kaszy jaglanej
-2 szklanki mleka
-2 szklanki wody
-cukier lub słodzik do smaku
-łyżeczka ekstraktu waniliowego
-opcjonalnie 100g mleka odtłuszczonego w proszku lub w porcje odżywki białkowej w wybranym smaku

Przygotowanie:
1. Kasze jaglaną przepłucz wrzątkiem na sicie.
2. Na wolnym ogniu ugotuj kasze w wodzie i mleku z dodatkiem ekstraktu.
3. Ugotowaną kasze zmiksuj z mlekiem w proszku. Podziel masę do 5 szklanek i schłódź.
4. Podaj z ulubionymi dodatkami. Ja osobiście lubię roztopić kilka kostek czekolady i polać deser. Świetnie pasuje tu także domowa konfitura truskawkowa🥰

Twój komentarz




POKAŻ