Agata Potępa
27 Luty

Veggie Bowl

Skoro wielkimi krokami zbliża się wiosna, czas zdecydowanie zwiększyć ilość spożywanych na surowo warzyw. Trzeba się przecież przygotować na te wszystkie dobroci, które niedługo zaczną pojawiać się w sklepach.

Składniki:
1 papryka (najlepiej słodka)
2 garście szpinaku
90g tofu (można z powodzeniem zastąpić kurczakiem)
100g ciecierzycy ze słoika
 
Dressing:
Łyżka masła orzechowego
Łyżka oleju sezamowego
Łyżka octu ryżowego/winnego
Łyżka sosu sojowego
Ząbek czosnku
Kawałek imbiru
Łyżeczka miodu
Szczypta soli
 
Przygotowanie:
1. Tofu pokrój, dopraw solą oraz pieprzem i usmaż na niewielkiej ilości oleju.
2. W tym czasie pokój szpinak oraz paprykę.
5. Zmiksuj wszystkie składniki dressingu.
4. Przełóż składniki sałatki do miski i polej dressingiem wedle uznania.

Twój komentarz




POKAŻ