Agata Potępa
29 Sty

Dip z kapusty

Dzisiaj przedstawiam wam przepis bardzo popularny na toktoku. Przyznaję bez bicia, że nie jest moim autorskim, ale jest bardzo warty uwagi ☺

Składniki:
Pół główki białej kapusty
Zielony Ogórek
Szczypiorek

Dressing:
Pół szklanki oliwy/oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Pęczek bazylii
Szczypiorek
Garść szpinaku
2 ząbki czosnku
Mała szalotka
Sok z cytryny
Ocet ryżowy
Opcjonalnie kilka łyżek płatków drożdżowych nieakatywnych

Przygotowanie:
1. Posiekaj drobno kapustę, ogórka i szczypiorek.
2. Zblenduj składniki na dressing i wymieszaj z pokrojonymi warzywami.

Taką sałatkę można stosować na wiele sposobów. W filmiku, autorka je go jako dodatek do pełnoziarnistych nachosów 🤤 Ja osobiście uwielbiam go na kanapkach, ale może być też oryginalną surówką do obiadu 🤩

Twój komentarz




POKAŻ