Agata Potępa
19 List

Curry z mlekiem kokosowym i warzywami

Skoro mamy listopad to czas na coś jesiennego.

Składniki:

300g (1/2 średniej) cukinii
100g (1/2 średniej) papryki
100g (10 łyżek) mleka kokosowego z puszki
5g (1 łyżeczka) oliwy z oliwek
2g (kawałek) imbiru
1-3g (do smaku) pasty curry lub przyprawy curry
100g (porcja) tofu
50g (1/2 woreczka) ryżu
 
Tofu pokroić w kostkę. Następnie podsmażyć na patelni do zarumienienia. Warzywa obierz i pokrój w kostkę. Dodaj je do tofu i lekko podsmaż. Dodaj mleko kokosowe, starty imbir i curry, wymieszaj i duś do lekkiego zredukowania sosu. Opcjonalnie doprawić wedle uznania. Podawać z ugotowanym ryżem.   

Twój komentarz




POKAŻ