Agata Potępa
02 Paź

Placuszki dyniowe z miodem lawendowym

Dlaczego nie zadbać o to by nasze śniadanie było wyjątkowo podane? Od razu inaczej się je, czyż nie?

Składniki na miód lawendowy (można zrobić go więcej i używać do wszystkiego ?:
2 łyżki miodu
Łyżeczka suszonej lawendy

Przygotowanie:
1. Na niewielkim ogniu (lub w mikrofali) podgrzewać miód wymieszany z kwiatami aż zapachy się połączą.

Składniki na placki (2-3 porcje)
200g puree z dyni
2 jajka
Pół szklanki mleka
1,5 szklanki mąki
Łyżka oleju
Proszek do pieczenia
Ewentualnie słodzik

Przygotowanie:
1. W misce wymieszać wszystkie mokre składniki.
2. Do masy dodać mąkę i proszek do pieczenia.
3. Na beztłuszczowej patelni smażyć małe placuszki.

Proponowane podanie:
Placuszki serwować przełożone powidłem śliwkowym bez cukru i sezonowymi owocami. Skropić lekko miodem lawendowym ?

Twój komentarz




POKAŻ