Ruletka zdrowia
W żywności coraz częściej oprócz kalorii i życiodajnych mikroelementów znajdują się składniki poprawiające funkcjonowanie organizmu. To jeszcze nie leki, choć mają nas wybawić ze zdrowotnych ...
czytaj więcejW żywności coraz częściej oprócz kalorii i życiodajnych mikroelementów znajdują się składniki poprawiające funkcjonowanie organizmu. To jeszcze nie leki, choć mają nas wybawić ze zdrowotnych ...
czytaj więcejPrawie 1/3 osób walczących z nadwagą ma już za sobą kilka diet lub kuracji odchudzających. Rezultaty są mniej lub bardziej zadowalające, ale niestety prawie zawsze ...
czytaj więcejHistoria spożywania soi sięga zamierzchłej przeszłości. Roślina ta znana jest ludzkości już od czterech tysięcy lat. Jako pierwsi zaczęli uprawiać ją Chińczycy. W Japonii ziarna ...
czytaj więcejPotrawy smażone – smaczne, chrupiące, pachnące, ale niestety ponoć niezdrowe. Dietetycy i lekarze od lat ostrzegają nas przed konsekwencjami jakie niesie za sobą nadmiar spożywanego ...
czytaj więcej