Chemia w diecie
Rakotwórcza wędlina, warzywa i owoce z konserwantami, ryby pełne metali ciężkich. Inne produkty – też bywają niebezpiecznie wzbogacone. Czy mamy szansę zdrowo jeść? Tak, odpowiadają ...
czytaj więcejRakotwórcza wędlina, warzywa i owoce z konserwantami, ryby pełne metali ciężkich. Inne produkty – też bywają niebezpiecznie wzbogacone. Czy mamy szansę zdrowo jeść? Tak, odpowiadają ...
czytaj więcej
Zbyt częste sięganie po alkohol prowadzi do uzależnienia oraz poważnych problemów zdrowotnych. Spożywanie napojów wyskokowych w nadmiarze wpływa toksycznie na wątrobę, trzustkę oraz koreluje ze ...
czytaj więcej
Atkins, Kwaśniewski, Dukan – to bez wątpienia trzy kluczowe postacie, które w ostatnich latach rządzą na polskiej scenie odchudzania. Chociaż każdy z nich chciał pracować ...
czytaj więcej
Orzeszki ziemne, laskowe czy włoskie to jeden z najsilniejszych alergenów. Tak groźnych, że każdego roku zabijają ponad sto osób na świecie. Minęło lato, a wraz ...
czytaj więcej